Vanmiddag even het bos ingegaan om eens te kijken of de paddenstoelen inmiddels willen komen. Jammer dat het weer niet zo geweldig was, het was donker en af en toe voelde je wat lichte miezerregen.

De Bakelse bossen is op zich een mooi bos wat in het waterwingebied ligt en een recreatief bos is, soms wel goed te zien vanwege de vele rommel die de recreanten of hangjongeren achterlaten, maar als je je buiten de brede paden begeeft kom je toch heel veel moois tegen. Helaas in het Bakels bos nog maar weinig paddenstoelen, niet zo gek want het is nog steeds kurkdroog. Ik was er al wel bang voor maar ik wilde even wat gaan proberen met mijn nieuwe macrolens en dan is dit bos ideaal, het ligt bij me om de hoek en ik ken er de weg op mijn duimpje, als kind was het ook de straat uit en ik zat in dit bos.
Deze groeide boven op een oude afgezaagde boomstronk

IMG_3429

Van deze zwavelkopjes krioelde het op een klein plekje waar wat oude boomtakken bij elkaar lagen, de jonge uitvoering

IMG_3453kopie

en al wat oudere exemplaren

IMG_3450

Bij een verdwaalde kastanjeboom, de enigste in die omgeving lag het op de grond vol met opengebroken kastanjes. Eekhoorntjes, in het bos talrijk aanwezig, hadden hier, zo te zien, al goed voor hun wintermaal gezorgd. Gelukkig lagen er ook nog een paar van zulke, nog mooi in het jasje met de rits een klein beetje open

IMG_3428kopie

Al lopende door het bos stond deze fier op een oud paaltje

IMG_3440

Het was goed zoeken in het bos om wat paddenstoelen te ontdekken.  Zelfs op de plek waar vorig jaar een grote groep stinkzwammen stond was het kaal en leeg. Maar al zoekende vind je toch wel weer leuke exemplaren.

IMG_3458

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *